Van het mooiste uitzichtpunt tot de perfecte witte stranden, Ao Nang it is!

Ao Nang Hotspots Krabi Reizen Restaurants Thailand

Happy new year!  Een nieuw jaar vol – ahum – goede voornemens… Nou vooruit, in ieder geval 1 dan! Na een matige periode heb ik weer veel zin lekker te schrijven en in het rond te fotograferen. Dus bereid jullie voor op veel meer nieuwe inspirerende reisverhalen en tips! Inmiddels ben ik net terug van een fantastische reis door Thailand en kan ik niet wachten mijn ervaringen met jullie te delen. Wat dacht je van deze 11 redenen om je niet te vervelen in Ao Nang? 

Halverwege mijn reis in Thailand heb ik een toffe metgezel ontmoet en zijn we samen verder gaan reizen. Ao Nang had ik eerst niet op de planning staan, maar het bleek een ideale tussenstop van het relaxte Koh Lanta naar het chaotische Bangkok. Het is een mooie uitvalsbasis om actieve dagtripjes te maken of heerlijk lekker te relaxen, met op de achtergrond enorme rotspartijen en hagelwitte stranden. En niet te vergeten, het mooiste uitzichtpunt van Thailand te beklimmen… Wat een gave ervaring was dat!

DOEN

1. Hiken naar het mooie uitzichtpunt Khao Ngon Nak

Afzien met een duidelijk doel voor ogen (lees: foto’s van de overhangende rots) en ondertussen genieten van de flora en fauna om je heen in een oase van rust. Is dat mogelijk? Echt wel! Na een tosti ontbijt van de 7-eleven, stonden we om precies 08.00 bij de scooter verhuur. Met een scooter voor slechts 200 Baht, arriveerden we een half uurtje later bij de ingang van het park. Hier wachtten een aantal parkrangers ons op. Je noteert al je gegevens en krijgt een uitleg over wat je kan verwachten. En als je weer terugkomt, meld je jezelf weer af. We waren positief verrast, dat hebben ze goed voor elkaar!

Gewapend met 2 liter water, goede sportschoenen, een extra T-shirt in de tas, wat eten, zonnebrand en DEET gingen we enthousiast op pad. Het eerste uur een lekker pittige klim over paden van boomwortels, trappen en keien. En zweten deden we; alsof het vocht wat je drinkt, meteen weer via je poriën naar buiten gutst. Afzien, genieten en doorgaan, want we moesten en zouden het halen. Daarna wordt het iets vlakker met als kers op de taart nog een pittige klim op het einde. Maar het uitzicht is zo fantastisch! Als je denkt dat je er bent, ga dan nog even verder. Heb je het echte uitzicht te pakken? Sla dan rechtsaf, richting de overhangende rots. Doe dan de grote wisseltruc met het T-shirt (halverwege de klim was ik al doorweekt), sla een goede fotograaf aan de haak en geniet!

Khao Ngon Nak
Khao Ngon Nak
Khao Ngon Nak

Gemiddeld ben je twee uur kwijt aan de klim naar de top en is het anderhalf uur teruglopen. Of ga je voor het record van 25 minuten? Zorg dat je goed voorbereid bent (met bovenstaande paklijst) en ruim op tijd start (voor tien uur), zodat je ruim voor het donker terug bent en de extreme hitte vermijdt. De entree is gratis, maar een fooi voor het onderhoud van de paden is het meer dan waard.

2. Het onbekende uitzichtpunt van Railay West Beach

Naast het bekende Railay viewpoint en de Blue Lagoon, heb je nog een ander uitzichtpunt. Ik kreeg hele mooie foto’s van deze hike toegestuurd van een reiziger die ik eerder had ontmoet. Reden genoeg om weer eens terug te gaan!

Dit relatief onbekende en wel heel spectaculaire uitzichtpunt bevindt zich tussen Railay West Beach en Phra Nang. Elk pad dat naar de klif leidt kun je nemen, er is niet een duidelijk hoofdpad. Je kan onder andere beginnen bij zuidelijkste puntje van Railay West Beach (waar enkele longboats liggen) en het noordelijke puntje van Phra Nang Beach (aan de tegenovergestelde kant van de Princess Cave). Als je onderweg een bord tegen komt, waarop staat dat je niet met een parachute van uitzichtpunt mag afspringen, dan zit je op de goede weg!

Het is een uitdagende klim waar je letterlijk moet klimmen en klauteren. Onderweg zul je onder andere nog door een grot heen komen en misschien her en der een laddertje of touw. Uiteindelijk wacht er een fenomenaal uitzicht op je van Railay West Beach en klein stukje Railay East Beach!

Het bekende Railay viewpoint en de Blue Lagoon staan goed aangegeven op de borden. Het begin van het pad vind je tussen Railay East Beach en Phra Nang. Halverwege splitst het pad zich. Uiteindelijk heb je ook hier een prachtig uitzicht van Railay Beach!

Zoals ik al zei is het een hele pittige klim, met name naar het onbekende uitzichtpunt. Neem vooral de tijd om deze klim te doen, draag goede schoenen en vergeet je fles water niet. Een beetje conditie is niet verkeerd, je zult jezelf wel vaker omhoog moeten trekken. Heeft het geregend? Balen! Het wordt echt afgeraden dan te gaan klimmen, het is dan een grote modderpoel en zeer glad.


Foto door Jackson (Journey Era)

3. Zonsondergang vanaf Tiger Cave Tempel 

Op zoek naar een mooie plek om de zonsondergang te zien? Dan ben je bij de Wat Tham Sua (oftewel Tiger Cave Tempel) aan het goede adres! Na een korte workout van 1237 treden, kom je na een uurtje boven bij de 600 meter hoge tempel. Het record schijnt op ruim 10 minuten te staan… Het luie vakantie zweet mag er best af, toch?

En de tijgergrot? Die vind je aan het begin van het complex. Niet bijzonder om te zien, maar het verhaal is des te specialer. Het schijnt dat er lang geleden een tijger zich schuilhield in de grot. Als er mensen in de buurt kwamen, liet de tijger zijn brulkwaliteiten goed horen.  Momenteel vind je hier geen tijgers meer, een goede zaak als je het mij vraagt. Wel een heleboel aapjes, die erg aanwezig kunnen zijn. Lekker negeren en vooral niet voeren.

De beloning bovenaan mag er zijn, een fantastisch 360 graden uitzicht over provincie van Krabi en een hele grote gouden Boeddha!

Om er te komen kun je het best een scooter huren, ongeveer 30 minuten van Ao Nang. Vergeet niet je netjes te kleden (voor 1 euro eventueel extra omslagdoek te huren) en water. Stop alles goed in je de tas, apen stelen alles. Enne, een zaklamp zal geen overbodige luxe zijn voor de terugweg!
Foto’s door Tips Thailand

4. Rots klimmen

Krabi is een waar paradijs voor klimmers. Niet gek hè, met al die mooie grote rotspartijen? Mocht je aan de diverse hikes dus nog niet genoeg hebben, ga klimmen! Op veel plekken wordt het rotsklimmen aangeboden, ook in de meeste ho(s)tels. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Op deze website vind je nog meer goede tips! 

5. Krabi Weekend Night market

Zoals veel steden in Thailand heeft ook Krabi Town een night market. Gezelligheid, streetfood en veel souvenirs, van 17:00 tot 22:00 op vrijdag tot en met zondag. Pak een Songtaew (rode, gedeelde taxi) en waan je in de Aziatische keuken!

Soi 10, Maharat Road, Krabi Town

6. Relaxen op Railay Beach en Prha Nang Beach

Direct uit de reisfolder, parelwitte stranden met heldere blauwe zee en grote rotspartijen. Het bestaat echt! Voor 100 baht (enkele reis) word je vanaf Ao Nang naar deze stranden gebracht met een longtail boat, de enige mogelijkheid er te komen. Doordat ik te druk was met hiken en onszelf te vermaken tijdens de regen, heb ik dit helaas moeten overslaan. Reden genoeg om eens terug te komen! Van anderen heb ik vernomen dat het er werkelijk prachtig, maar ook zeer toeristisch en vrij ‘duur’ is (voor Thaise begrippen dan, een eenvoudige pad thai op Railay Beach kost al snel 350 baht). Loop je naar Phra Nang Beach een aantal minuten verder op, vind je daar de drijvende boten met goedkopere eenvoudige maaltijden. Ga lekker vroeg in de ochtend, zo heb je de meeste kans de grote hordes mensen te ontlopen en geen kreeft te worden… Die Thaise zon kan toch vrij heftig zijn!

phra nang
owen-spencer-491645-unsplash

7. Onderga een unieke tankervaring

Ja dat lees je goed, tanken! Mocht je het nog niet ergens anders in Thailand hebben gedaan, dan kan dat ook in de omgeving van Ao Nang. Stop bij een van de kleine onbemande tanks langs de weg. Gooi er wat muntjes of briefgeld in, steek de slang in de tank en druk op de groene knop. Tadaa! Geniaal systeem toch?

8. Help! Een regenachtige dag?

Ook buiten het regenseizoen valt er weleens een buitje (lees: komt het enkele uren met bakken uit de lucht). De weersvoorspellingen kloppen meestal niet, maar helaas moesten wij er dit keer aan geloven. En wat doe je dan? Het o zo prachtige Railay beach is ineens niet zo aantrekkelijk meer in de regen…

Maar uiteindelijk is het nog steeds vakantie en zit je in het prachtige Thailand! Niet zeuren, maar pak je paraplu of poncho en ga er lekker op uit. Alle winkels blijven gewoon open dus hebben we op souvenir jacht onze afding kwaliteiten wat kunnen aanscherpen, met knipoog uiteraard. Daarna hebben we onszelf getrakteerd op een lekkere massage en pedicure. Enne, was het alweer cocktailhour?

ETEN & DRINKEN

9. Cafe 8.98 

Na rijst, rijst en nog veel meer rijst hadden wij echt zin in een Europese lunch. Een broodje met avocado, gepocheerde eieren, zalm of een verse salades met de meest fantastische sapjes. Ohhhhh, genieten zeg! Lekker! Klein detail, verwacht hier ook Europese prijzen bij…

Cafe 8.98
cafe 898 deel 100
Cafe 8.98
Cafe 8.98

143/7-8, Ao Nang – www.cafe898.com

10. Roots Rock Reggae bar   

Reggae barretjes ben ik echt dol op! Juist omdat de muziek tijdloos is en zeer relaxt. Elke avond speelt er een bandje en ze hebben er lekkere cocktails (happy hour tot 20:00). Cheers!

249/2 4203, Tambon Ao Nang – facebook

11. Jungle Kitchen

Als je niet genoeg kan krijgen van het Thaise eten kun je terecht bij Jungle Kitchen voor heerlijke, goedkope Thaise gerechten.

33 Moo 2, Ao Nang – facebook

SLAPEN

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om in Ao Nang te overnachten, voor ieder wat wils. Om als solo reiziger toch zoveel mogelijk andere leuke mensen te ontmoeten, koos ik voor the Moment Hostel. Het wordt door hele lieve mensen gerund die alles voor je willen doen en er zit een klein restaurantje erbij. hostel zelf is schoon en ruim opgezet en er zit een 7-eleven om de hoek. Oké, de bedden waren wel echt heel hard en ze hebben geen zwembad, maar voor twee nachten vond ik dat niet erg…

522 Moo 2, Ao Nang

PRAKTISCH

Vervoer

Krabi airport ligt op een half uur rijden van Ao Nang. Als je een beetje op tijd boekt, vlieg je al voor een paar tientjes van en naar Bangkok en Chiang Mai. Ideaal!

De beste reistijd

Van november tot en met februari is het koele seizoen. Dit is de meest aangename tijd om Ao Nang te bezoeken.

TIP 

Kijk ook eens op tipsthailand.nl. Hier vind je nog veel meer praktische tips voor Ao Nang/Krabi en de rest van Thailand, om een fantastische reis te kunnen maken is mijn ervaring!

 

Benieuwd naar mijn andere hoogtepunten van reis door Thailand? Binnenkort meer, waaronder het onvergetelijke & magische Yi Peng festival in Chiang Mai!

Hasta pronto!

 

Veel liefs, Marieke

P.S. Ook in Thailand geweest en/of heb je nog meer leuke tips en ideeën? Laat hieronder een reactie achter of volg mij op Instagram of Facebook!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Femke
  januari 4, 2019 at 5:50 pm

  Wat leuk om dit te lezen! En fijn dat ik gezellig metgezel was 😉 dankzij jou heb ik deze gave klim gedaan.

  • Reply
   Marieke
   januari 4, 2019 at 5:57 pm

   Haha dank je! Ja ik vond het echt super tof! Morgen weer heen? Zijn nog meer blogs in de maak…

 • Reply
  Aniek
  januari 5, 2019 at 10:54 am

  Reiskriebels bij het lezen van je avonturen. Ben erg benieuwd naar het volgende deel!!

  • Reply
   Marieke
   januari 5, 2019 at 10:56 am

   Ik heb ook zin om snel weer op pad te gaan! Inderdaad volgt snel meer van mijn avontuur door Thailand 🙂

 • Reply
  Else
  januari 6, 2019 at 10:30 pm

  Oh! Wat gaaf! Die foto’s, zo mooi! Ben benieuwd naar je andere verhalen.

  • Reply
   Marieke
   januari 7, 2019 at 9:52 am

   Dank je! Komt goed gaan we snel delen die verhalen 🙂

  Leave a Reply