Over mij

Off the road trip staat voor reisverhalen en fotografie. Een persoonlijke blog gebaseerd op eigen ervaringen van waar ik graag anderen mee inspireer. De wereld heeft zoveel mooie en interessante plekjes om te ontdekken! Off road met vleugje avontuur en tips&tricks om de massa’s te vermijden. Reis je met mij mee?

Marieke

Ik ben 30 jaar en naast mijn full-time werk als huisarts in opleiding, ontdek ik graag wat de wereld nog meer te bieden heeft. Ik ben meestal wel wat uurtjes zoet op het wereldwijde web, alvast op zoek naar wat pareltjes. Of die voorbereiding mijn leven saai maakt? Integendeel, het heeft mij al veel mooie dingen gebracht zoals je in mijn blog over motortrip in Filipijnen leest. Er blijft nog genoeg tijd over om mij te laten verrassen…

Tijdens mijn studententijd ontdekte ik al snel dat er meer is dan de camping in Frankrijk en het dorp waar ik opgegroeid ben en heb ik onder andere een jaar in Curaçao gewoond. Als de tijd het toe laat maak ik een verre reis om andere mensen en culturen te ontmoeten, roadtrip met de motor of stedentrip om streetart te spotten. Slapen in boomhutten, tripjes met locals, restaurants met lokale verse producten… Count me in! Mijn grote droom is het maken van een wereldreis. Daarnaast zijn we echte fijnproevers en stimuleren we graag de lokale economie in ruil voor speciaal biertjes, wijn, gezelligheid en lekker eten. Had ik binge watching op Netflix al genoemd? Scandinavische series als favoriet.

‘Be brave. Take risks. Nothing can substitue experience.’ – Paolo Coelho

Van off road gaan kan ik erg genieten. Als ik ’s ochtends in een klein dorpje in Toscane tussen de locals op een terras een heerlijke cappuccino drink. Of samen met vriendinnen steenoven pizza’s eten met verse ingrediënten, in gezellig volgepakt industrieel zaakje op vrijdagavond.

En oke, sommige plaatsen zijn gewoonweg toeristisch, zoals Dubrovnik in Kroatië.  Dit doet afbreuk aan de schoonheid en kan ecologisch gezien ook een bedreiging vormen voor de natuur. Gelukkig hoef je niet altijd het vliegtuig te pakken om te genieten. Kijk eens om je heen in die straat waar je elke dag doorheen fietst op weg naar huis of je werk. Of pak de veerboot naar een van de eilanden. Enjoy!

Waar ik geweest ben

2013: Curacao, Suriname, Miami, Bahama’s
2014: Gent, Brugge, Italië, Texel
2015: Chicago, Acadia national park, Boston, New York, Canada, Parijs, Kopenhagen
2016: Filipijnen, Vlieland, Antwerpen
2017: Kroatie, Bosnië en Herzegovina, Porto
2018: Marokko, Portugal, Thailand, Den Haag
2019: Oostenrijk, Indonesië, Parijs
2020: Vlieland, Gent, Italië (Toscane)

Verwacht:
2021: 2-3 maanden backpacken in Zuid-Amerika?

 

P.S.: Zit jij vol goede ideeën en wil je ook graag een verhaaltje schrijven over je avonturen of heb je een vraag? Stuur mij een email of volg mij op Instagram of Facebook!