4x food sensatie in een van de mooiste straten in Groningen

Groningen Nederland Reizen

Terug van weg geweest! Zo’n vijf jaar geleden heb ik mijn studentenleven in Groningen verruild voor het zonnige Curacao… Inmiddels woon en werk ik (samen met mijn vriend) weer in het hoge noorden vlakbij de Martinitoren. Nu de lente aanbreekt en de zon weer wat meer uren maakt, stap ik snel op de fiets om nieuwe plekjes eigen te maken in die ik graag met jullie deel. Op weg naar de Oude Kijk in ’t Jatstraat.. 

Dit vind ik persoonlijk een van de mooiste straten van het centrum. Dat voel je wel als je er doorheen fietst of loopt en de sfeer proeft. Een mix van stadjers en studenten. De Folkingestraat mag er natuurlijk ook zijn (in 2014 uitgeroepen als leukste straat van het jaar; ik probeer hier altijd zigzaggend tussen de mensen door te fietsen, best een uitdaging), maar als je de vismarkt oversteekt dan laat je de massa achter je. Veel gezellige koffietentjes, conceptstores, de spelletjeswinkel WirWar, vintage kledingwinkels en unieke meubelzaken.

1. MasMas

Ontdek hier het verhaal achter dit koffietentje. Kijkje waard toch? Vandaag stapte ik voor het eerst MasMas (Spaans voor meer meer) binnen. Iets te fris om buiten te zitten, dus klom ik de trap op om boven zitten. Naast mij een boekenkast vol met spelletjes en boeken die je kan gebruiken. Verder bieden ze ook workshops aan, door klanten zelf gegeven. Voor leuke prijzen erg lekkere koffie, Frapa’s, icetea, sandwiches, taartjes en meer. Daarnaast echt leuke vlotte bediening waarbij je echt het gevoel krijgt in een tweede huiskamer te wanen! Met mijn laptop (goed werkende Wi-Fi!), verse jus/ice tea + sandwich met parmaham, heb ik hier heerlijk gezeten…

Oude Kijk in Het Jatstraat 65 – www.masmas.wtf

2. Feel Good 

Het interieur alleen al is echt heel erg gaaf! Zelfs op een regenachtige, sfeerloze dag liep ik weer met een goed gevoel naar buiten. Die kleur- en smaakexplosie deden mij goed. Enthousiaste bediening, lekkere smoothies van vers fruit, mogelijkheden voor zowel ontbijt/lunch/diner… En voor mij een groot pluspunt, dat ze aangeven rekening te houden met het milieu. Ze kiezen voor duurzame producten (voornamelijk biologisch en regionale producten) en streven ernaar een CO2 neutraal bedrijf te zijn. Anno 2018 mogen we best een beetje met elkaar rekening/omgeving rekening houden? Leuk feitje; ze bieden ook mogelijkheid voor catering op locatie.

Jullie weten nu in ieder geval waar je mij kan vinden op een regenachtige dag! 😉

Oude Kijk in Het Jatstraat 29 – www.feelgoodgroningen.nl

3. No 25

Een concept dat is ontstaan om te willen onderscheiden van de rest, om te ervaren dat een lunch culinair kan zijn. Tot zover de filosofie van No25. Elke keer als ik binnenstap, word ik in ieder geval heel blij van het interieur en de sfeer… Dat gevoel ‘dat wil ik thuis ook’! Voor zowel ontbijt, lunch als ‘gewoon’ drankje kan je er terecht en met mooi weer kun je ook buiten op het terras terecht. Inmiddels ben ik hier al diverse keren geweest, van sandwich avocado met kip tot ouderwetse hollandse pannenkoeken met fruit als ontbijt. Als je de open keuken in kijkt, valt gelijk een eyecatcher op, mr. Big Green Egg. De meeste gerechten bevatten een element die wordt bereid met dit groene monster. Smullen!

Oude Kijk in Het Jatstraat 25 – www.no25.nl

4. Anat

Voor de oplettenden onder ons, dit stukje geluk bevindt zich inderdaad niet in de Oude Kijk in ’t Jatstraat! Hiervoor zul je een stukje verder moeten fietsen, naar Verlengde Grachtstraat 1. En of dit bezoek naar meer smaakte! Deze vegan lunchroom, gerund door Anat Gringhuis, ligt tegen het Noorderplantsoen aan. Op een van de eerste zonnige lentedagen afgelopen weekend, hadden mijn vriendin en ik een plekje veroverd op het terras. Aangezien we niet konden kiezen, werd het de favoriet van het huis; knoflook/pompoensoepje met salade en sandwich. Een goede keuze! Verder vind je hier allerlei andere lekkere vegan gerechten, taartjes, sapjes, koffie. Relaxte sfeer, even weg uit de drukte.

Of ik ooit zo lekker en gezond heb gegeten? Heerlijk! Wij komen snel weer terug!

Verlengde Grachtstraat 1 – www.anat.nu

 

Pssst, geen tijd om de fiets te pakken en naar stad te gaan? Geen nood! Fooddrop.nl brengt bijna alle bovenstaande hotspots naar jou toe. En binnenkort heb ik nog meer leuke adresjes voor je, zie ik je snel weer?

Hasta pronto!

 

Veel liefs, Marieke

 

P.S. heb je nog meer leuke tips en ideeën? Laat hieronder een reactie achter of volg mij op Instagram of Facebook!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply